Terug naar overzicht
11 september 2023

Emile: “De strategie Unleash Your Second Power sluit perfect aan bij mijn ambities.”

Testimonial Emiel

Wie is Emile?
Ik ben Emile van Olphen en werk sinds 2014, met een tussenpauze, bij Forexx. Mijn functie is nu Lead Engineer Interior in de business unit ship and yacht building. Via Forexx ben ik begonnen als engineer bij de klant De Voogt Naval Architects en heeft Forexx mij daarna geholpen de stap te zetten naar lead engineer bij de klant Van der Loo Yacht Interiors.

Het allermooiste aan mijn werk
Als interior engineer werk ik interieurs uit van de jachten. Voor de crew, de bemanning, zijn dat vrij behapbare, simpele ruimtes waar heel veel standaard is dat uitgewerkt moeten worden. Maar voor de luxe moet in principe alles opnieuw worden uitgevonden. En dat is denk ik ook waar de meeste uitdaging ligt, bij het ontwerpen van luxe interieurs. De klant heeft daar namelijk veel inspraak in. Het is echt een samenwerking tussen de klant en de verschillende stakeholders op een project om tot een mooi en goed ontwerp te komen. Bovendien is het een zeer dynamisch proces. Het kan lang duren om het luxe gedeelte van een jacht te ontwikkelen, omdat er steeds nieuwe ideeën opkomen die telkens opnieuw uitgewerkt moeten worden. Wanneer je dan tot een oplossing komt die wordt goedgekeurd, geeft dat enorm veel voldoening. Ik ben trots op de jachten waaraan ik gewerkt heb.

Naar een hoger niveau
Een ander aspect waar ik trots op ben, is dat ik bij Van der Loo, waar ze voorheen alleen productietekeningen maakten, de afdeling heb geholpen om assemby-tekeningen te kunnen maken. Hiervoor heb ik met de kennis en ervaring die ik had protocollen en processen opgesteld en het werk voorbereid, zodat de tekenaars ermee aan de slag konden gaan. Ze hebben mij verteld dat ik de tekenkamer naar een hoger niveau heb gebracht. Hier ben ik erg trots op en voel me vereerd dat ik hier iets aan heb kunnen bijdragen.

Mijn ambities
Uiteindelijk gaat het er bij mij om dat ik mezelf blijf ontwikkelen en vooruitgang boek. De strategie Unleash Your Second Power bij Forexx sluit dus perfect aan bij mijn ambities. Toen ik met deze strategie van Forexx ben begonnen, heb ik mijn carrièreontwikkeling besproken en verteld waar ik naartoe wilde. Ik nam toen de rol van projectengineer bij Van der Loo aan en begon ook met het trainen van anderen. Daarnaast heb ik zelf ook een training op het gebied van projectmanagement uitgekozen die mij was aanbevolen. Dit zal mij zeker helpen in mijn huidige werkzaamheden en hoop hiermee nog verder stappen te kunnen maken in mijn carrière.

In de watten gelegd
Het voordeel van werken bij Forexx is dat je een zeer divers portfolio opbouwt. En als ik praat over de voordelen van werken bij Forexx zijn arbeidsvoorwaarden bij Forexx meer dan goed, soms wel beter dan wat klanten direct bieden. Je wordt echt in de watten gelegd. Met trots vertel ik dan ook hoe goed ik het heb bij Forexx.

Meer nieuws

Waarom Forexx?

Forexx kijkt zowel naar een inhoudelijke en een persoonlijke match
Forexx werkt mee aan jouw ambitie: Unleash your second power
Wij werken voor de topbedrijven binnen onze branches